Sveriges U18-damer besegrade Montenegro i det första gruppspelet i U18-VM och tog sig därmed vidare till huvudrundan.

Efter att ha förlorat den första gruppspelsmatchen mot Island (17-22) besegrade man sedan Algeriet med hela 54-30 innan man under tisdagen spelade sin tredje och avslutande match mot Montenegro, en match man var tvungna att vinna för att gå vidare. Det blev en relativt tät match men svenskorna lyckades till slut vinna med 29-24 efter strålande kontringsspel.

Sävehofs Stella Huselius gjorde flest mål, sju, i den avslutande matchen efter att också ha gjort tolv mot Algeriet och tre mot Island. Vänstersexan blev därmed bästa målskytt för Sverige i gruppspelet.

Noterbart är att ordinarie målvakten Ida Wall saknades på grund av hjärnskakning och ersattes av Ella Johansson. Tillförordnade förbundskaptenen Tomas Axner är dock hoppfull om att Wall kommer kunna spela senare i turneringen.

I huvudrundan kommer Sverige att möta Nordmakedonien och Iran, lag som man på pappret bör slå. Första matchen är ikväll mot värdnationen Makedonien klockan 20.30 innan man samma tid på fredag möter Iran. De två bästa lagen i gruppen går till kvartsfinal.

Sveriges matcher visas på Viasat Play.