Senegal vann mot Kamerun i damernas handbolls-VM 2023. Det afrikanska toppmötet vändes i andra halvlek för att avsluta ländernas vistelse i Sverige.

Under måndagen avslutas Grupp 1 i Sverige och Göteborg där Kamerun och Senegal (båda avhängda från slutspel) möttes i första matchen under eftermiddagen. Kamerun ledde eter första halvlek med fem bollar och gick in till halvtidsvilan som favoriter till segern. Men ett decimerat Kamerun, med få spelare i truppen, orkade sedan inte hela vägen. I andra halvlek var Senegals stjärnspelare bäst och man vände på steken till en slutlig seger med 22-20.

Länderna är afrikanska rivaler sedan tidigare och slutade tvåa (Kamerun) respektive fyra (Senegal) i de Afrikanska mästerskapen 2022. Då vann Kamerun mot Senegal med uddamålet i gruppspelet men nu var det Senegals tur att dra det längsta strået.

I och med segern slutar Senegal femma på tre inspelade poäng i Huvudrundans Grupp 1 medan Kamerun slutar sist med noll poäng. Lagen lämnar nu Göteborg och Sverige där Senegal varit sedan i slutet på november. Kamerun spelade sitt första gruppspel i Helsingborg innan flytten till Göteborg.