Senegal och Ungern drabbade samman i Sveriges grupp, Grupp 2. Ungern tog en viktig tvåpoängare och befäster sin plats i toppen av gruppen.

Under den tidiga torsdagskvällen spelade Senegal och Ungern mot varandra i Scandinavium, Göteborg. Båda länderna var måna om seger i matchen där Senegal absolut behövde två poäng för att fortsätta hoppas på kvartsfinal medan Ungern med sina två inspelade poäng sedan tidigare inte var tvunget till seger men två poäng var nödvändigt i premiären av Huvudrundans Grupp 1.

Ungern dominerade första delen av matchen med många snabba mål medan Senegal hade tungt framåt, en tidig ledning som lade grunden för ungersk halvtidsledning med sex bollar. I andra halvlek kunde Ungern hela tiden spela på sin ledning och samtidigt utöka densamma för att stoppa Senegal från en ny skräll.

Ungern vann till slut i ganska överlägsen stil med 30-20 och tog två viktiga poäng. I jakten på kvartsfinal har nu Ungern lika många poäng som Montenegro: fyra. Men Montenegro har fördel i inbördes möten på Ungern om det skulle behövas för framtiden av gruppen. I nästa omgång väntar Sverige för Ungern, detta lördagen den 9 december.