Montenegro besegrade Tjeckien i Herning med 28-24. Segern innebär att Montenegro slutar sjua i handbolls-VM 2023.

Tjeckien och Montenegro spelade under söndagsförmiddagen om sjundeplatsen i damernas handbolls-VM 2023. Montenegro var favoriter till segern och började allra bäst med många tidiga mål. Tjeckiens förbundskapten, norrmannen Bent Dahl, var rasande efter den svaga starten från sitt landslag och fick igång laget under första halvlek. Montenegro var dock bäst och gick in till halvtidsvilan med en fyramålsledning.

I andra halvlek var Montenegro i förarsätet halvleken igenom och det var aldrig något snack om vilken nation som var bäst när det gällde. Montenegro, med spetsspelarna Grbic och Pletikosic samt målvakten Rajcic i högform, spelade till sig sjundeplatsen i handbolls-VM. Matchen slutade 28-24.

För Montenegro och Tjeckien är nu ett långt mästerskap över och man reser hem till sina respektive klubblag. Tjeckien, som överraskat i mästerskapet, slutar på en åttondeplats medan Montenegro alltså kniper sjundeplatsen och fortsätter imponera med sitt unga landslag. Under dagen väntar en placeringsmatch om plats 5-6 mellan Tyskland och Nederländerna innan bronsmatch och final följer senare under eftermiddagen/kvällen.