VM-guld till Danmark, silver till Frankrike och brons till Spanien. Där har ni medaljörerna i herrarnas VM 2023 i Sverige och Polen. Nedan listar vi hela den slutgiltiga ställningen i mästerskapet.

Det blev en häftig turnering i Sverige och Polen. Lite mer än två veckor av handboll i världsklass har förgyllt många svenskars handbollshjärta under januari månad. Men nu är turneringen slut. Sverige tog sig hela vägen till en VM-semifinal där Frankrike blev för svåra. Den efterföljande bronsmatchen förlorade sedan Sverige mot Spanien efter ett tungt tapp i andra halvlek.

Danmark vann VM-guld för tredje världsmästerskapet i rad och är därmed historiska som första land någonsin att uppnå bedriften. Danskarna besegrade Frankrike i en VM-final inför 22 000 åskådare i Tele2 Arena (Stockholm).