Säsongen är över för försvarsgeneralen Anna Lagerquist. Detta meddelar Handbollslandslaget på sin hemsida.
– Det är alltid tråkigt att råka ut för skador, särskilt ett OS-år, säger Lagerquist.

En av svensk handbolls bästa försvarsspelare och damlandslagets nycklar, Anna Lagerquist, kommer att missa både EM-kval och OS-kval under våren. Mittsexan vred knäet i en ligamatch med Nantes i onsdags och har dragit korsbandet i vänster knä. En skada som håller henne borta från kvalspelet i vår och ett eventuellt OS i Paris i sommar då operation krävs när svullnaden lagt sig.

– Det är alltid tråkigt att råka ut för skador, särskilt ett OS-år, så det får kännas lite tungt just nu, säger 30-åringen till Handbollslandslagets hemsida.

I närtid missar Lagerquist EM-kvalet med damerna i dubbelmötet med Island i februari/mars. Men det är framför allt OS-kvalet i april som blir drabbat och vid avancemang därifrån: de Olympiska Spelen 2024. Förbundskapten Tomas Axnér och hans landslag får nu klara sig utan den viktigaste pusselbiten i Blågults försvar.

– Anna är en av världens bästa försvarsspelare och det är klart att honom kommer att saknas för oss, men vi har också duktiga spelare bakom som får möjlighet att kliva fram. Framför allt lider jag med Anna som nu har en lån rehabiliteringsperiod framför sig, men jag tror och hoppas att hon kommer tillbaka starkare, bättre och ännu mer motiverad efter det här, säger Axnér till Handbollslandslaget.

Ingen ersättare kommer in till EM-kvaltruppen mot Island i skrivande stund, även om det kan ändras framöver.