Glenn Solberg fick gult kort utan förklaring, och blev lite irriterad på delegaten. Då fick Jonathan Carlsbogård ta bort förbundskaptenen från hettan.

Sverige tog en stark seger mot Portugal med 32-30 och stoppade portugisernas möjligheter till kvartsfinalspel. Matchen innehöll inte så starka känslor förutom möjligen vid ett tillfälle där Glenn Solberg fick gult kort av domardelegaten bakom bänken. Då fick vänsternian Jonathan Carlsbogård och Tomas Svensson rycka in och ta bort förbundskaptenen från situationen.

– Han (Glenn) blev tokig för att han inte hade varit tokig. Delegaten ville synas och började vifta och då gick han (Glenn) igång och då fick man hålla tillbaka honom, säger Carlsbogård till Handbolls-VM.nu och ler.

Jonathan Carlsbogård är enig om att Solberg inte brukar brusa upp. Huvudpersonen själv vill tona ner situationen där han ansåg att det såg värre ut än vad det egentligen var.

– Nej det var ingen som kom in och stoppa mig, men de försökte väl se till att jag inte skulle ha fokus på delegaten, säger Glenn Solberg till Handbolls-VM.nu.

Anledningen till att Solberg såg irriterad ut var att han fick ett gult kort. Ett gult kort som han själv inte vet varför han fick, något som fick honom att känna sig orättvist behandlad.

– Han löpte ner och gav mig gult kort och sen var han borta igen. Men det är sånt som sker, det är ingen fara nu, säger Solberg i den mixade zonen och fortsätter:

– Handboll är en intensiv sport och ibland så blir man arg. Jag har hållit käft i sex matcher och så fick jag gult kort. När man känner sig orättvist behandlad så blir man arg och då går det fort, säger Solberg med ett leende.