Sverige besegrade Kap Verde med sju bollar i Grupp C:s andra gruppspelsmatch. Efter matchen var förbundskapten Glenn Solberg nöjd med insatsen, främst första 30.

Herrlandslaget tog andra raka segern inför hemmapubliken i Scandinavium under lördagen. I den mixade zonen stod en hyfsat nöjd förbundskapten efter matchen. Glenn Solberg var främst glad över spelet i första halvlek, men mindre nöjd med reaktionen på Kap Verdes sju mot sex-spel i andra, något som Sverige ändå var lite förberedda på.

– Fantastisk första halvlek. Extremt bra försvarsmässigt, målvaktsmässigt och på kontringar. Det var högklassigt, kul att se. Det var bra under de första 10-15 minuterna under andra halvlek också tycker jag. Sen såg vi lite nöjda ut och så var de bra i sju mot sex i slutet, det är sånt som sker, säger han i den mixade zonen efter matchen.

Sverige tappade en elvamålsledning i halvtidsvilan till seger med “bara” sju bollar. Just att Kap Verde valde att ta ut sin målvakt och spela med en man mer i anfallsspelet gav som sagt lite vatten på kvarn för den afrikanska toppnationen.

– Vi kastar bort bollen lite enkelt och de får lite kontringar på oss. Sen spelar de väldigt bra i sju mot sex, som är svårt att försvara sig mot, med en man mindre. Men vi hade kunnat göra det bättre där, avslutar Glenn Solberg.