Jonathan Carlsbogård, Lucas Pellas och Jim Gottfridsson var inte speciellt nöjda med Sveriges insats mot Portugal, trots seger med 32-30. Spelartrion var främst missnöjda med första halvlek, en halvlek som Sverige fick revanschera sig för i andra halvlek.
– Det var inte alls på den nivån vi ville, säger Jonathan Carlsbogård i den mixade zonen efter matchen.

Avslutningsceremoni i Göteborg och Scandinavium efter sex raka segrar för Sverige på Västkusten. Trots seger mot Portugal med två bollar var det något missnöjda spelare som intog mixade zonen, efter en inte alltför stark svensk insats. Även om det var viktigt med seger.

– Seg match, segstartad. Trötta ben kändes det som, vilket inte är konstigt efter urladdningen mot Island, säger Lucas Pellas till Handbolls-VM.nu och fortsätter:

– Men det var viktigt att vinna, även om vi missar en del. Sen har vi en del som gör fantastiska matcher. Daniel Pettersson till exempel, han är helt outstanding idag, verkligen bäst på plan. Det självförtroendet behöver han och vi framöver.

Även spelmotorn Jim Gottfridsson var halvt missnöjd med mötet även om han också lyfter fram Daniel Pettersson och Eric Johansson som matchens förgrundsfigurer. “Gotte” tyckte att Portugal fick sin gameplan dit de ville i första halvlek och drog ned tempot på ett “spanskt/portugisiskt” sätt. Något som fick in grus i det svenska maskineriet in den första halvleken.

– De får ner tempot på ett “spanskt” vis. Varje frikast tar lite extra sekunder och vi får inte riktigt igång det. Sen ska vi inte skylla på det men då känns det som att vi inte riktigt kan vara där 100 procent utan det blir 91-92 procent vilket kanske syns i satsningarna framåt, säger Gottfridsson.

– Vi ville inte lika mycket under första 15 som vi ville i andra halvlek, där vi styr matchen och får den dit vi vill. 

Nyckelspelaren Jonathan Carlsbogård var inte heller helnöjd med matchen. Vänsternian var faktiskt lite “deppig” som han benämnde det efter matchen. En deppighet som grundade sig i dåligt fokus i första halvlek, där Sverige låg under med en boll efter första 30 minuterna i Scandinavium.

– Skönt med vinst men vi gör inte vår bästa match. Första halvlek är inte usel men inte alls på den nivå vi vill, så ska det inte se ut liksom. Men vi kompenserar för det i andra halvlek och steppar upp på alla delar. Första 15 i andra kan vi i alla fall ta med oss, säger han.

Vad var det som var nästan “uselt” i första?

– Jag tycker att vi inte kommer upp i nivå överhuvudtaget. Vi är lite slappa över hela banan, det ligger på varje individ att steppa upp det lilla extra. Vi visste ju att vi var klara men det får inte se ut som det gör.

– Det ska inte vara någon ursäkt, inställningen ska ju vara där varje match och det underlättar ju något extremt.