MATCH: Sverige – Kina

 SPELTIPS: Sverige gör över 37.5 mål

 SPELSTOPP: 20.30 1/12

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Bet365

Odds   

1.85
SPELA HÄR!

Handbolls-VM är nu igång och Grupp A med värdnationen Sverige, som står inför sin VM-premiär mot Kina den 1 december, startar i Göteborg. En premiär som kan bli målrik.

Damlandslaget inleder sitt hemma-VM med en gruppspelsmatch mot Kina under fredagskvällen, och vilken folkfest det kan bli. Förhoppningsvis vallfärdar tusentals svenska fans till premiären i Scandinavium under den sena fredagen. Detta och Sveriges oerhörda favoritskap ligger till grund för en handbollsfest.

Hos Bet365 är svensk seger ospelbar då VM-femman från 2021 och EM-femman från 2022 bara ska vinna mot Asiens tredje bästa landslag. Från VM 2021 har Sverige med sig ett par insatser mot ”blåbärsnationer” i första gruppspelet där man besegrade Puerto Rico och Uzbekistan med över 45 mål gjorda i vardera match. Kina är inte så långt nere i hierarkin, men man är inte heller speciellt högt upp. Det kinesiska landslaget är ovisst att tippa på förhand. Trea i Asien som sagt men också med spelare enbart från inhemska ligan. Här bör Sverige utnyttja sin hemmaplansfördel och sin offensiv för att göra mycket mål, en som säkert gärna startar bra är exempelvis Nathalie Hagman som med ett bra gruppspel säkerligen kan gå för en ny skytteligaseger i VM. Noterbart är att Sveriges senaste möten med asiatiska nationer har slutat i 55, 46 respektive 39 mål (Kazakstan, Uzbekistan, Sydkorea).

Under VM 2021 förlorade Kina tre raka gruppspelsmatcher med över 30 insläppta mål i varje match där man bland annat förlorade med 27-38 mot Österrike och 24-36 mot Argentina, två nationer som är sämre än Sverige. Det är förvisso två år sedan men det är solklart så att Kinas offensiv är ganska bra medan det sviktar allt mer i defensiven, där de svenska spelarna nog kan använda publiktrycket i Scandinavium för att kasta in några extramål.

Till oddsen 1.85 hos Bet365 är just överspelet i matchen absolut spelvärt. Det är en stor klasskillnad lagen emellan och den svenska mästerskapserfarenheten bör kasta iväg ett ungt Kina i denna premiär, en premiärmatch som förhoppningsvis blir målrik.

Speltips: Sverige gör minst 38 mål

Jag väljer att spela att Sverige över 37,5 mål i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Klasskillnad.

  • Folkfest i Scandinavium.

  • Sveriges tre senaste möten med asiatiska nationer har slutat i 39 svenska mål eller fler.

Spela här hos Bet365!

Alla speltips på Handbolls-vm.nu är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.