MATCH: Sverige – Tyskland

 SPELTIPS: Sverige vinner under ordinarie matchtid

 SPELSTOPP: 17:30 13/12

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Bet365

Odds   

1.68
SPELA HÄR!

Sverige ska spela VM-kvartsfinal ikväll. För motståndet står Tyskland, ett tyskt landslag som Sverige spelade mot i två VM-genrep med olika resultat.

Då är Sverige i kvartsfinal av damernas handbolls-VM 2023. Blågult har inte darrat en enda gång på manschetten och går därför in till VM-kvartsfinalen mot Tyskland som mindre favoriter. Blågult har inte förlorat någon match hittills och med sex raka segrar bakom sig är självförtroende i Sverige högt.

Sverige och Tyskland möttes i två VM-genrep i Skåne där Tyskland vann första mötet (30-33) när Sverige var mycket svagt, framför allt i första halvlek. När Sverige sedan kopplade på sin bästa fokusnivå så kunde Blågult vinna med sju bollar. Kvartsfinalen blir något annat, med andra ingångsvärden och lite mindre risktagning. Båda lagen har satt sitt spel och kommer inte att testa massa nya grejer vilket genrepen visade. Men räkna med att Sveriges fokusnivå ligger på samma linje som i genrepet. Och gör den det: ja då vinner Sverige och avancerar till semifinal.

Blågult har ett bättre landslag och framför allt en bättre målvakt, eller tre bättre målvakter om det behövs. Johanna Bundsen ligger tvåa i räddningsprocent bland alla målvakter som spelat fyra matcher eller fler. Tyskland släpper å sin sida till fler lägen än Sverige hittills där målvakten Katharina Filter inte varit dålig men inte heller exceptionellt bra likt Bundsen. Sveriges försvarsspel har släppt till 198 skott bakåt för de svenska målvakterna att rädda medan Tyskland har släppt till 206. Ingen större skillnad kanske men Bundsen (bakom ett av turneringens bästa försvarsspel) ligger tvåa i skott från kanter och straffar och har varit mästerskapets mest utmärkande målvakt hittills.

Publikfördelen för Sverige kan dock vara oviss då Danmark som bekant ligger mellan Sverige och Tyskland men visst kan man hoppas på några blågula supportrar i Herning. Frågan är annars om danskarna i arenan hellre önskar fördelar till Sverige än till Tyskland, högst tveksamt.

Till oddsen 1.68 hos Bet365 är det värt att spela på svensk seger, för första gången i mästerskapet då oddsen annars varit väldigt låga. Så svensk seger till 1.68 gånger fläsket är vad vi går för. Att leva på hoppet om svensk medalj och topplacering är gott nog för att lägga spelet men underbyggt med texten ovan och att många experter tror på svensk seger så är det ännu mer spelvärt.

Speltips: Sverige vinner efter 60 minuter

Jag väljer att spela att Sverige vinner. Här är några orsaker till detta:

  • Sveriges senaste insats mot Tyskland.

  • Målvaktsspelet + försvarsspelet

  • Sverige har vunnit fyra av de fem senaste matcherna mot Tyskland.

Spela här hos Bet365!

Alla speltips på Handbolls-vm.nu är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.