MATCH: Sverige – Danmark

 SPELTIPS: Över 54,5 mål i matchen

 SPELSTOPP: 16:00 17/12

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Bet365

Odds   

1.95
SPELA HÄR!

Det blir ingen final för Sverige men det blir bronsmatch mot Danmark i Herning. Se mästerskapets sista speltips hos Bet365.

Nej, det blev överkörning av Frankrike mot Sverige i VM-semifinalen. Tyvärr så blir det ingen historisk finalmatch för Blågult men nu väntar istället en bronsmatch där Sverige absolut kommer gå för medalj. Danmark hemma i Herning är ingen lätt nöt att knäcka och en full arena kommer att skapa en fartfylld och härlig tillställning med mycket fart och mål gissningsvis.

Under nationernas senaste möten har Danmark och Sverige vunnit en match vardera och båda matcherna har slutat i ganska många mål. Senast länderna möttes vann Danmark med 26-28 och matchen innan vann Sverige med 34-30.

Rent historiskt sett kan man också se att fem av de sju senaste bronsmatcherna i VM har slutat i över 52 mål. I fyra av dessa bronsmatcher har det blivit över 55 mål sammanlagt.
Det är lätt hänt att man efter en semifinalförlust kommer in till en bronsmatch med lite ”sämre” fokus och att matchbilden åtminstone öppnar sig snarare än att det är en stängd tillställning. Detta bäddar för många mål i matchen, åtminstone sett till historiken.

Danmark saknar dessutom Kathrine Heindahl med största sannolikhet, den danska försvarsgeneralen vred knät i semifinalen mot Norge och såg inte ut att kunna spela mer i detta VM. Lägg därtill att Sverige föll ihop mot Frankrike och visade att turneringens bästa försvar var mänskligt. Två revanschsugna gäng kommer in till en bronsmatch med siktet på en bronsmedalj från ett kort och intensivt mästerskap. Därför går vi på speltipset med över 54,5 mål i matchen totalt hos Bet365.

Speltips: Över 54,5 mål i matchen

Jag väljer att spela på över 54,5 mål i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • I fyra av de sju senaste bronsmatcherna har det blivit över 55 mål.

  • Bäddat för lite mer öppen handboll.

Spela här hos Bet365!

Alla speltips på Handbolls-vm.nu är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.