MATCH: Sverige – Frankrike

 SPELTIPS: Sverige vinner

 SPELSTOPP: 21:00 27/01

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Expekt

Odds   

2.28
SPELA HÄR!

Sverige ska spela semifinal i hemma-VM 2023 mot Frankrike. En otroligt tuff match för svensk del, inte minst historiskt. Tittar man på kampen länderna emellan i ett närmare perspektiv så går det dock att se att Sverige har en fördel gentemot Frankrike. Två raka semifinaler i mästerskap och två raka svenska segrar. Först med en överlägsen seger i Egypten för exakt två år sedan för att bärga en finalplats och sedan i en betydligt jämnare kamp under EM i fjol. Nu väntar nytt semifinalmöte mellan Sverige och Frankrike. Visst går det att påtala ett svenskt övertag mentalt på fransmännen? Det är åtminstone känslan. Visst, Frankrike blir än mer revanschsugna men Sverige har fördelen med hemmapubliken.

En nackdel för Sverige är naturligtvis att världens bästa Jim Gottfridsson är borta från spel i semifinalen. Det är ett tapp som ger eko i hela handbollsvärlden. Men Felix Claar gjorde en formidabel insats mot Egypten och visade att den svenska bredden står sig stark. Sverige har dessutom tidigare handskats med denna typ av bekymmer när det vankats covid-mästerskap i både Egypten, Tokyo och Slovakien/Ungern. Alla de gångerna (förutom möjligen i Tokyo) har Sverige visat att man är i världstoppen även med några spelartapp. Nu är det inte vilket tapp som helst, men räkna med att Sverige har lösningar på problemet.

Målvaktssidan hos Sverige är urstark. Tobias Thulin och Andreas Palicka har tillsammans med Mikael Appelgren visat otroliga takter under turneringen. Palicka må vara lite sliten efter att ha stått hela matcher på slutet men 36-åringen är i högform. Frågan är om det finns någon målvakt i världen som är bättre just nu. I VM finns det ingen hittills åtminstone. Frankrikes ”svaghet” är just målvakterna där rutinerade Vincent Gerard och Remy Desbonnet står. Den sistnämnde gjorde visserligen en stark insats mot Tyskland men ingen av målvakterna håller samma jämna nivå som de svenska målvakterna.

Det som talar för Frankrike är oddsen hos spelbolagen. Fransmännen är små favoriter och det får de väl vara. Men Sverige har (förhoppningsvis) drygt 20 000 åskådare på Tele2 Arena i ryggen samt ett helt land av påhejande handbollsfans. Detta tillsammans med ovan nämnda faktorer gör att jag väljer att spela på svensk seger hos Expekt till 2.28 gånger pengarna.

Speltips: Sverige vinner

Jag väljer att spela att Sverige vinner, detta av två anledningar:

  • Sverige har vunnit två raka semifinaler mot Frankrike. 

  • Bättre målvaktsspel.

Rygga spelet hos Expekt!

Alla speltips på Handbolls-vm.nu är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.