MATCH: Sverige – Senegal

 SPELTIPS: Under 53,5 mål i matchen

 SPELSTOPP: 18:00 3/12

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Bet365

Odds   

1.80
SPELA HÄR!

Handbolls-VM och Grupp A i Göteborg är nu igång med värdnationen Sverige, som står inför sin andra VM-match mot Senegal den 3 december. En match där Sverige är stora favoriter.

Det var en premiärkväll med olika utgångar. Senegal, som tappade sina två stora stjärnor inför premiären på grund av att IHF plockade bort Niombla och Abdourahim på grund av att de tidigare spelat för Frankrike, skrällde ganska rejält och kryssade mot EM-trean från 2020: Kroatien. För svensk del blev det en helgjuten insats mot Kina där man vann med 36-24.

Till gruppens andra omgång så är Sverige såklart stora favoriter igen men Senegals premiärresultat gav nog mersmak hos afrikanskorna. Senegal visade att man kunde möta europeiskt motstånd och hålla tätt bakåt med endast 22 insläppta mål. Senegal lär vilja hålla det tätt i försvaret även mot Sverige vilket inte lär bädda för ett svenskt målfyrverkeri som i premiären mot Kina. Istället kan det bli en ganska målsnål tillställning, eller åtminstone målsnål i någon mån. Sverige bör vinna matchen och svensk seger är inte mycket att spela på oddsmässigt, men att spela på ett under-spel i matchen är helt klart värt det.

Förhoppningsvis kan Senegal fortsätta hålla nivån och Blågult lär få det tuffare framåt än vad man hade mot Kina i premiärmötet. Sverige kommer dessutom rotera en del, precis som mot Kina, vilket kommer att stoppa målproduktionen en aning. Totalt sett lär Senegal göra färre mål mot Sverige än mot Kroatien. Blågult besitter ett bättre försvarsspel än Kroatien och har bättre målvakter. Räknar med en match med runt 45-50 gjorda mål i matchen, men man kan köpa sig lite extra marginaler sett till spelet och ett fint odds hos Bet365.

Till oddsen 1.80 hos Bet365 väljer vi spelet under 53,5 mål i matchen, totalt.

Speltips: Under 53,5 mål

Jag väljer att spela på under 53,5 mål totalt i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Senegal tenderar inte att läcka bakåt.

  • Svensk rotation bakåt.

Spela här hos Bet365!

Alla speltips på Handbolls-vm.nu är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.