MATCH: Sverige – Kroatien

 SPELTIPS: Sverige gör inte fler än 28,5 mål

 SPELSTOPP: 20.30 5/12

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Bet365

Odds   

1.90
SPELA HÄR!

Sverige ska spela sin tredje och sista gruppspelsmatch innan Huvudrundan. Sverige går för gruppsegern, men det kan bli jämnt och målsnålt mot Kroatien.

Det har blivit två raka segrar för Sverige mot sämre motstånd i Kina och Senegal. Nu väntar en annan typ av värdemätare. Kroatien har spelat oavgjort mot Senegal och kört över Kina och är ett ovisst landslag. EM-brons 2020 och sensation, tre år senare är inte Kroatien en medaljkandidat i detta VM. Men Sverige, som inte imponerat hittills i hemma-VM, kan få det något tufft mot Kroatien. Enligt oddsen och experter ska Sverige vinna, vilket också är något man behöver för att få med sig full pott till Huvudrundan.

Att spela på svensk seger är ej spelvärt men det kan vara värt att titta till underspelet på svenska mål. Då Sverige inte imponerat offensivt ännu så lär inte Kroatien bli en lättare nöt att knäcka. Kroatien har släppt in 22 mål respektive 13 mål mot Senegal och Kina vilket är bra. Även om motståndet inte varit i världsklass så ska man komma ihåg att Sverige släppt in 18 respektive 26 mål mot samma motstånd. Kroatien är bra bakåt, så är det. Sverige har å sin sida haft det ganska trassligt framåt där Jamina Roberts är superviktig men där bredden faktiskt sett oroande svag ut. Nathalie Hagman, Roberts, Emma Lindqvist och Jenny Carlson har i någon mån kommit igång med målskyttet men i övrigt fördelas det ganska få mål på många spelare.

Frågan är om Sverige har kvalitet nog att vara starka offensivt över 60 minuter, hittills har det inte sett ut på så vis. Mot Kina var Sverige bra i 30 minuter, mot Senegal dröjde det sju (!) minuter innan första målet i andra halvlek. Nej, den svenska offensiven har varit sådär hittills. Får man önska så blir det målkavalkad mot Kroatien men statistiken säger annat. Undertecknad tror inte på mycket svenska mål och då är ett underspel bra att spela i matchen då de svenska oddsen på seger är mycket låga.

Till oddsen 1.90 hos Bet365 blir det att spela på att Sverige slutar på under 28,5 mål i matchen, helt klart spelvärt.

Speltips: Sverige under 28,5 mål

Jag väljer att spela att Sverige under 28,5 mål i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Sveriges offensiv har sviktat.

  • Kroatien har stått bra bakåt.

Spela här hos Bet365!

Alla speltips på Handbolls-vm.nu är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.