MATCH: Sverige – Kamerun

 SPELTIPS: Kamerun under 18,5 mål

 SPELSTOPP: 20.30 7/12

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Bet365

Odds   

1.75
SPELA HÄR!

Huvudrundan kastas igång i Göteborg och Sverige får möta jumbon Kamerun direkt. Här kan Sverige gå för knock och ta två nya viktiga poäng.

Det kommer att bli en ganska komfortabel första match i huvudrundan (mellanrundan) för svensk del. Kamerun, som endast tog en tajt seger mot Paraguay i första gruppspelet, står för motståndet. Sverige kommer att vinna matchen, frågan är bara med hur mycket. För svensk del har anfallsspelet svajat men efter matchen mot Kroatien går det att konstatera att det svenska försvarsspelet och målvaktsspelet står sig starkt i turneringen.

Med Anna Lagerquist som försvarsgeneral och med Johanna Bundsen eller Evelina Eriksson i målet så har Sverige en ljus framtid i turneringen. Nu ställs man mot Kamerun, ett kamerunskt gäng som gjort totalt 57 mål i VM. Mot toppnationerna Ungern och Montenegro blev det 20 respektive 11 gjorda mål framåt. Sverige kommer inte att vara helt upptagna i försvaret. Men ett fokuserat svenskt försvarsspel och målvaktsspel kommer stoppa det som behövs. För nu börjar turneringen på allvar. Sverige trappade upp fokus-nivån senast mot Kroatien och kommer behöva behålla den nivån även mot Kamerun, detta för att inte bli helt ställda mot Ungern och Montenegro i avslutningen. Ett påkopplat Sverige släpper inte in många mål mot Kamerun.

Då underspelet fungerat mot både Senegal och Kina, där speltipsen från Handbolls-VM.nu gett utdelning, så blir det underspel igen. Denna gång något snålt kanske men ändå med en försäkring. Kamerun kommer inte göra fler än 18.5 mål mot Sverige.

Till oddsen 1.75 hos Bet365 är just underspelet på Kamerun i matchen absolut spelvärt. Det är en stor klasskillnad lagen emellan och den svenska mästerskapserfarenheten bör kasta iväg Kamerun stundtals och minimera målchanser.

Speltips: Kamerun under 18,5 mål

Jag väljer att spela att Kamerun gör under 18,5 mål i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Svenska målvaktsspelet.

  • Sveriges försvarsspel.

  • Kameruns tidigare resultat.

Spela här hos Bet365!

Alla speltips på Handbolls-vm.nu är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.