MATCH: Sverige – Spanien

 SPELTIPS: Sverige vinner

 SPELSTOPP: 12.30 25/7

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: LeoVegas

Odds   

2.25
Leovegas
SPELA HÄR!

Då var det dags för OS-premiär för vårt kära damlandslag. Efter ett relativt tufft EM i vintras känns laget taggat att revanschera sig och förbundskapten Tomas Axnér har börjat sätta sin prägel än mer.

Vilken OS-sommar det kan bli på handbollssidan. Herrarna vill såklart gärna följa upp sin succé från VM och damerna har sett bättre och bättre ut den senaste tiden. I ”genrepet” mot Norge förlorade man med sju bollar, men hade ledningen i den första halvleken och pressade de regerande europamästarna innan man började byta sönder matchen. Sverige känns bra i år. Isabelle Gulldén är inte med, som alla vet, men andra spelare får då kliva fram. Jamina Roberts har redan blivit nyckelspelaren i laget, Carin Strömberg med sina ledaregenskaper och luriga skott likaså. Sedan blir kantspelet viktigt i turneringen.

Men Spanien då. En otroligt tuff premiärmotståndare, precis som det ska vara. De imponerade inte på mig under EM och känns som ett ganska trött och åldersdigert landslag som är på nedgång. Lägg då till att Alexandrina Barbosa INTE var med under EM senast, men som spelar premiären mot Sverige. Men hoppet är det sista som överger en. Och hopp har jag för detta svenska landslag i premiärmatchen. Sverige behöver vinna för att skapa sig bra förutsättningar inför fortsättningen av turneringen, och vad vore då inte bättre än att slå Spanien på näsan.

Jag hoppas att lagkänslan hos Sverige ska bli en viktig pusselbit. Johanna Bundsen i mål får gärna spika igen och Linn Blohm och Anna Lagerquist får gärna både stångas på den offensiva linjen samtidigt som man spelar ett försvarsspel i världsklass vid egen linje. Emma Lindqvist får gärna överraska med sitt högerskott från högernio, Mathilda Lundström och Elin Hansson är varmt välkomna att springa in kontringsmål konstant, något som Axnér tryckt på och som blivit bättre.

I ren förhoppning och förväntan spelar jag därför Sverige som vinnare till 2.25 gånger pengarna hos LeoVegas.

Speltips: Sverige vinner matchen

Jag väljer att spela att Sverige vinner matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Hoppet

  • Sveriges förbättring på kontringar

  • Spaniens mättnad kontra Sveriges hunger

Spela Sverige som vinnare hos LeoVegas

Alla speltips på Handbolls-vm.nu är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.