MATCH: Sverige – Egypten

 SPELTIPS: Sverige vinner

 SPELSTOPP: 09.15 30/7

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Betsson

Odds   

1.78
Betsson
SPELA HÄR!

Det är dags för Sverige att spela sin fjärde match i OS och man ställs mot det hittills svåraste motståndet. Men förhoppningsvis kan Sverige dra det längsta strået.

När Sverige och Egypten möttes senast så var det på egyptiernas hemmaplan under VM i vintras. Då vann Sverige med uddamålet efter en jämn drabbning. Men det var inte förrän efter mötet med Sverige som Egypten visade vilket lag de är att räkna med. Man var nära på att slå ut Danmark i slutspelet och visade verkligen upp ett farligt och varierande spel.

Men denna gång så tror jag återigen på Sverige. Trots tre halvdana insatser så har Sverige med sig idel segrar från gruppspelet. Man har också chansen att säkra en topp två-placering i gruppen genom att slå Egypten, något som jag tror att Glenn Solberg och hans mannar vill. Det skulle ge en bättre motståndare i kvartsfinalen. Men Sverige behöver också visa något som får folket att hoppas på medalj i år. Och jag tror att det kommer nu. Andreas Palicka älskar den här typen av matcher till skillnad från möten med Bahrain, Japan eller Portugal och han kommer att höja sig. Sveriges kontringsspel blir extremt farligt.

Egypten har ett par vassa skyttar från nio meter, om det svenska försvarsspelet sitter som det ska och låter egyptierna skjuta från sämre lägen så är det svenska målvaktsspelet för bra för att rucka på. Sedan så är det ju hoppfullt att tro på Sverige också. Visst ska vi ha fyra raka segrar innan gruppfinalen mot Danmark i den sista omgången? Ja.

Därför spelar jag på att Sverige vinner matchen till 1.78 gånger pengarna hos Betsson.

Speltips: Sverige vinner matchen

Jag väljer att spela att Sverige vinner matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Sverige är det bättre laget utifrån fler aspekter

  • Det är dags för Sverige att de är att räkna med

  • Egypten har inte imponerat i försvarsspelet

Spela Sverige som vinnare hos Betsson

Alla speltips på Handbolls-vm.nu är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.