MATCH: Sverige – Egypten

 SPELTIPS: Sverige vinner

 SPELSTOPP: 18:00 18/1

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: William Hill

Odds   

2.60
William Hill logga
SPELA HÄR!

Det är dags för gruppfinal för de svenska herrarna där hemmanationen Egypten står som motståndare. Egypten ses som favoriter i matchen, men Sverige har all möjlighet till att vinna.

De svenska handbollsherrarna har vunnit sina två inledande gruppspelsmatcher. I premiären mot Nordmakedonien lyckades Sverige vinna med 32-20 och senast mot Chile gjorde Sverige 41 mål och släppte in 26. Det har gett Glenn Solberg och hans mannar ett bra läge inför fortsättningen av mästerskapet. Vid vinst mot Egypten i gruppfinalen, så har Sverige full pott med sig till Mellanrundan.

Men på andra sidan står en motståndare också. Egypten har varit hajpat inför turneringen och setts som en joker till att kunna ta medaljer på hemmaplan. I premiären mot Chile imponerade man inte nämnvärt, men det såg bättre ut mot Nordmakedonien. Den 20-åriga vänsternian Hassan Kaddah såg ruskigt farlig ut matchen igenom och kommer utan tvekan vara ett hot mot Sverige.

Egypten har möjligen ett bättre lag individuellt, men Sverige har trots allt sett ut som ett bättre lag baserat på de två inledande matcherna. Man har via bländande målvaktsspel från Andreas Palicka, men också Mikael Aggefors, hittat lätta mål via omställningar, något som blir extra viktigt mot Egypten. Just målvaktsspelet är till svensk fördel mot Egypten.

Det finns mer att hämta i anfallsspelet hos Sverige, men även i försvarsspelet. Om man ska ta sig långt i turneringen, behöver de bitarna falla på plats, och matchen för det är gruppfinalen mot Egypten, enligt vad jag tror.

Det sista som överger en är hoppet. Vi har fått se ett ungt svenskt lag, med mycket fart hittills. Och visst bör detta lag kunna gå till kvartsfinal åtminstone, men då behövs verkligen en seger mot Egypten. Så nu jobbar vi in full pott för Sverige i gruppspelet, därför väljer jag att lägga mina pengar på svensk vinst till 2.60 gånger pengarna hos William Hill.

Speltips: Sverige vinner matchen

Jag väljer att spela att Sverige vinner matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Det svenska målvaktsspelet

  • Det svenska omställningsspelet

  • Det svenska lagbygget kontra den egyptiska individuella skickligheten

Spela Sverige som vinnare

Alla speltips på Handbolls-vm.nu är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.