I vinter väntar VM för herrlandslag på svensk och polsk mark. Då kommer Staffan Olsson leda Nederländernas herrar. 

Staffan Olsson är en legendar inom svensk handboll, inte minst för sina insatser som spelare men också som förbundskapten för Sverige mellan 2008 och 2016. Nu har Olsson fått ett nytt landslagsuppdrag.

Nederländernas herrlandslag meddelar på förbundets hemsida att Staffan Olsson tar över som förbundskapten från och med första september.

– Staffan är en mycket entusiastisk och erfaren tränare. Som förbundskapten har han även erfarenhet av att ta talangutveckling vidare. Vi är därför väldigt stolta över att vi har kunnat utse någon av hans kaliber till vår nya förbundskapten. Vi är säkra om att Staffan kommer att ta den holländska herrhandbollen vidare nu och i framtiden och vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete, säger Nederländska Handbollsförbundet i ett uttalande på hemsidan.

Staffan Olsson är som bekant ett av de mest kända ansiktena inom svensk handboll, men också inom europeisk handboll under 90-talet samt början av 2000-talet. Han har två VM-guld, två EM-guld och tre OS-silver på meritlistan. Närmast väntar EM-kval i höst för Olsson och Nederländerna innan VM stundar i januari, där Nederländerna tillhör Grupp F med bland annat Norge.