De svenska damerna fick en drömstart på årets olympiska turnering när de knep två poäng mot det spanska laget. Siffrorna efter slutsignal blev 24-31 efter en fantastisk insats från det svenska laget.

Spanien var laget som inledde målskyttet, där den första fullträffen kom genom en straff som tilldelades redan i den första minuten. Men det dröjde inte många minuter innan Sverige hade intagit en ledning, mycket tack vare Bundsen som gjorde en strålande insats i målet. På så sätt kunde man sätta fem raka mål och gå från 6-6 till 11-6 på enstaka minuter. Spanjorskorna gjorde det de kunde för att försöka minska ner på Sveriges ledning, men det dröjde då inte långe innan Sverige återigen utökade. I paus stod det 13-9 på tavlan, vilket var mycket väl förtjänta siffror.

Andra perioden bjöd på mål från bägge håll, men Spanien kom aldrig närmare än fyra mål ifrån Sverige. Som mest innehöll Sverige en ledning på åtta bollar och man fortsatte att ösa in mål ända in i slutet. Såväl anfallet som försvaret fungerade under dagens match och man kan tydligt se att laget är redo för nya olympiska framgångar i år. Elin Hansson låg bakom sex av lagets fullträffar och blev efter Spaniens Nerea Pen, som gjorde åtta mål, den meste målskytten i matchen.

Matchen slutade precis enligt plan.
– Vi fick Spanien helt dit vi ville, säger Linnea Torstensson till Discovery.

Nu väntar ROC i den nästkommande matchen som äger rum på tisdag. För Spanien blir det samma dag ett möte med regerande silvermedaljörerna Frankrike.