Andreas Palicka räddade en straff i den sista sekunden för att säkra en svensk seger i mötet med Bahrain. Matchen slutade 32-31 efter att Sverige var rejält pressat av Bahrain, men man kunde till slut vinna för att ta hem en premiärseger.

Under lördagsmorgonen ställdes Sverige mot Bahrain i herrarnas OS-premiär av handbollen i Tokyo. Sverige var pressat och stressat under hela matchen mot Bahrain, där Sverige var stor favorit på förhand.

Sverige låg under efter den första halvleken efter att man överraskats rejält av motståndarlaget Bahrain och deras tålmodighet och offensiva kvalitet. Bahrain var betydligt mer effektiva än Sverige under den första halvleken och den svenska defensiven var ihålig. Efter den första halvleken var Sverige i brygga och låg under med 18-16 trots att Sverige haft en ledning med 9-3 tidigt i halvleken.

I den andra halvleken kom Sverige ifatt motståndarna och knappade in målmässigt. Men den andra halvleken blev jämn målmässigt och det var egentligen Hampus Wanne som höll Sverige kvar i matchen med sin fart och effektivitet på vänsterkanten. Matchen avgjordes under matchens slutminuter. Med fem minuter kvar låg Sverige under med en boll och ledningen från Bahrain var nära att utökas. Men istället kom Sverige ifatt och kvitterade och kunde till slut skapa sig en ledning med ett mål med minuten kvar av matchen.

Efter Albin Lagergrens mål till 32-31 så fick Bahrain ännu ett anfall. En spelare tog sig igenom Sveriges försvar, som stängde för mycket och domaren blåste för straff. Endast ett kast återstod av matchen när Bahrains spelare klev fram från sju meter. In för Sverige i mål kom lagkaptenen Andreas Palicka och räddade straffen i det sista som hände av matchen. Svensk seger efter en rysare på slutet, i en match där Sverige som sagt var stora favoriter på förhand. Slutresultat: 32-31.

Lagkaptenen och målvakten Andreas Palicka var inte speciellt nöjd efter matchen med hur Sverige uppträdde men han såg vissa ljusglimtar i dagens insats. Inte minst att man fick med sig en seger inför det som komma skall.

– Som idrottsman så ställs man mot några oväntade scenarion i sin karriär. Jag måste säga att det var tydligt att se att vi klev in i första matchen i OS idag, vi hade inte kontroll under egentligen hela matchen men vinner i slutändan med lite tur, men bra lag ska också ha tur. Jag väljer att se det positiva i att vi står där med två poäng ändå men också med 100 procent att förbättra, säger Palicka till Discovery Plus efter matchen.