Sverige tog en ny seger i gruppspelet hemma i Göteborg. Sverige vann med hela 34-27 mot Kap Verde och bjöd på fin handboll framför den tillresta publiken (11 750 personer) i Scandinavium.

Under lördagskvällen fylldes Scandinavium till max igen när Sverige och Kap Verde drabbades samman i Grupp C. Blågults hemmastöd var än en gång magiskt, med fin sång innan matchen, och många tog sig till Göteborg och Scandinavium för att fira in lördagen med handbollslandslaget. Sverige formerade samma lag som senast förutom att Mikael Appelgren tog plats bland två målvakter, något som ställde Tobias Thulin åt sidan tillsammans med Olle Forsell Schefvert.

Glenn Solberg valde att formera sin ordinarie startsjua till matchen med undantaget att Mikael Appelgren vaktade målet inledningsvis och Andreas Palicka började på bänken, Palicka som stod hela matchen mot Brasilien i premiärmatchen.

Jonathan Carlsbogård gjorde matchens första mål och gav Blågult en bra start. Mikael Appelgren började i sin tur väldigt bra i det svenska målet med två raka räddningar innan Kap Verde spräckte målnollan. Sverige tog verkligen kommandot direkt i matchen med flera tidiga mål och ett stabilt försvarsspel tillsammans med bländande målvaktsspel från just Appelgren.

Efter den första kvarten ledde Sverige med 10-2 och dominerade matchen fullständigt, en första kvart som var lite grinig efter ett par tjuvsmällar. Jim Gottfridsson, Jonathan Carlsbogård, Hampus Wanne och kompani var framgångsrika när Sverige kopplade greppet om matchen rejält.

Kap Verde stack upp stundtals 0ch gjorde ett par fina mål för att överlista Appelgren i målet. Men Kap Verde kunde inte stoppa Sveriges dominans. Blågult bytte in lite folk andra kvarten, som man brukar, och fortsatte med övertaget. Den första halvleken slutade 19-8 till Sverige.

Andra halvlek

På kanterna bytte Sverige in till andra halvlek där Daniel Pettersson och Lucas Pellas ersatte Niclas Ekberg och Hampus Wanne, likt premiärmatchen mot brassarna. Pellas inledde halvleken med ett straffkast stolpe in precis som mot Brasilien och fick en bra start. Jonathan Carlsbogård skickade i sin tur in två mål i öppen kasse när Kap Verde provade på spel sju mot sex för att få fart på sitt anfallsspel.

Blågult fortsatte sin överkörning i början av andra halvlek och utnyttjade både sina kanter (Pettersson och Pellas) för att göra nya mål på Kap Verde. Publiken i Scandinavium fick verkligen stämningen att höjas rejält och det gick att se att spelarna på planen verkligen njöt av den häftiga stämningen under lördagskvällen. Efter lite mer än en kvart ledde Sverige med elva bollar till 30-19.

Sverige slarvade lite i början av de sista tio minuterna av matchen och gav Kap Verde några enklare mål och en smal väg in i matchen. Men det var ingen fara på taket. Sverige hade skapat sig en bekväm ledning och ett för stort gap ned till Kap Verde, och vann till slut den andra gruppspelsmatchen i Grupp C med 34-27.

På måndag väntar nästa match för Sverige i Scandinavium mot jumbon Uruguay. Sedan väntar en dags vila innan Sverige inleder Mellanrundan på onsdag, dit man nu har tagit sig.

Sverige – Kap Verde 34-27 (19-8)