Det svenska damlandslaget är klart för semifinal i OS efter seger mot Sydkorea med 39-30 i en match där Sverige var överlägset hela matchen. Sverige kommer nu att ställas mot Frankrike eller Nederländerna i semifinal.

Sverige ställdes mot Sydkorea i en av dagens fyra kvartsfinaler under onsdagen. Vårt kära landslag hade möjligheten att avancera till semifinal och därmed få spela minst två matcher till i OS och slåss om medaljerna.

Matchen började i en rasande fart där målen avlöste varandra men där Sverige tog tag i taktpinnen rejält. Efter att ha skaffat sig några måls försprång tidigt i matchen, så kändes den svenska ledningen trygg. Sydkorea blixtrade till stundtals framåt men hade väldigt svårt att stoppa det svenska anfallsspelet, som gjorde mål på i stort sett allt. Mål på kontringar, mål från nio meter och mål från sex meter och svensk dominans.

Efter den första halvleken hade Sverige en betryggande ledning med åtta bollar då resultatet i halvtid var 21-13 till Sverige, som hade ena foten i semifinal.

I den andra halvleken så fortsatte Sverige på samma sätt som i den första. Man utökade sin ledning flera gånger om och punkterade matchen tidigt i den andra halvleken. Sydkorea hade inte mycket att sätta emot den svenska fysiken i försvarsspelet och anfallsspelet.

Den andra halvleken blev lugn för svensk del, där man kunde lufta samtliga spelare under slutminuterna för att spara en del inför den stundande semifinalen. Sydkorea kunde också knappa in några mål på slutet, i en match där Sverige var fullständigt överlägsna. Slutresultatet skrevs till 39-30.

Sverige är klara för semifinal för första gången i historien. Där ställs man mot vinnaren av den fjärde och sista kvartsfinalen där Frankrike och Nederländerna möts i eftermiddag.