Sverige är nu helt klara för kvartsfinal i OS efter att man besegrade Brasilien med 34-31 under lördagsmorgonen. Sverige behöver nu endast en poäng mot Ungern på måndag för att knipa gruppsegern i Grupp B.

Sverige tampades med Brasilien i OS-gruppspelets fjärde match efter att ha inlett med två segrar och en oavgjord match inför matchen.

Den första halvleken mot Brasilien hade två ansikten. Under den första kvarten var det Brasilien som använde sitt momentum i matchen och skapade straffar och gjorde mål på allt, medan Sverige hade svårt att hitta sitt spel offensivt och defensivt. Men efter en time-out från Tomas Axnér så höjde Sverige sig under den andra kvarten av den första halvleken. Sverige var ramstarkt bakåt tillsammans med ett bra målvaktsspel, samtidigt som man satte sina chanser framåt. Det gjorde att Sverige kunde ta in det fyramålsunderläge man hade och vända det till ledning.

När signalen för den första halvlekens slut löd så ledde Sverige med 15-13 efter en mycket stark upphämtning under den första halvleken, alltså.

Sverige fick sedan en drömstart på den andra halvleken när man utökade sin ledning till fyra mål efter bara tre minuter vilket förstärkte den goda svenska känslan från avslutningen av den första halvleken. Sverige hade en bekväm fyramålsledning under i stort sett den första kvarten av den andra halvleken och såg ut att ha kontroll över händelserna på planen. Men sedan började Brasilien att knappa in målmässigt efter att Sverige slarvade med att ta onödiga utvisningar och bjuda på mål. Med nio minuter kvar av matchen stod det 25-25 och Brasilien var ifatt.

Men Sverige var det starkaste laget under matchens sista minuter. Brasilien slarvade i sina uppspel och Sverige fick några gratislägen att göra mål och vila med bollen när tillfälle gavs. Med fyra minuter kvar tog Sverige en tremålsledning.

Den ledningen blev för mycket för Brasilien. Sverige fortsatte att göra mål i slutet och kunde till slut vinna en svängig och målrik match med 34-31. I och med segern är nu Sverige klara för kvartsfinal och fortsatt etta i Grupp B och har därmed ett bra läge för gruppsegern inför den sista omgången då man ställs mot Ungern på måndag. En poäng räcker för Sverige för att säkra gruppsegern i Grupp B.