Norge vann mot Nederländerna med 37-34 i en rysarmatch. Det innebär att Norge och Sverige nu avancerar till kvartsfinal där tufft motstånd väntar.

Under måndagskvällen så skulle Mellanrundan avgöras i Sveriges grupp när Norge och Nederländerna ställdes mot varandra i ett rejält rysarmöte. Förutsättningarna för Sverige var att om det blev en vinnare i matchen så var Sverige vidare till kvartsfinal. Vid oavgjort så var förutsättningarna annorlunda där Sverige skulle missa kvartsfinalplats om det gjordes mer än 31 mål i den oavgjorda matchen.

Matchen blev väldigt målrik och en rysare sett med svenska ögon. Efter 60 minuter av fantastisk handboll så stod det 37-34 på tavlan i fördel till Norge. Det innebär att Sverige och Norge går vidare från gruppen i Mellanrundan och ska nu alltså spela kvartsfinal. Nederländerna är utslagna ur VM trots en mycket bra insats i gruppspelet, främst i den avslutande matchen.

Norge vinner gruppen vilket innebär att man nu kommer att ställas mot det Ryska laget. För Sveriges del så väntar en väldigt tuff motståndare i kvartsfinal då man kommer att ställas mot Frankrike. Kvartsfinalerna spelas på tisdag och onsdag.

Så spelas kvartsfinalerna i handbolls-VM

14 december:
17:30 Danmark – Brasilien
20:30 Spanien – Tyskland

15 december:
17:30 Norge – Ryska laget
20:30 Sverige – Frankrike