Sverige hade inga problem med att borsta av Puerto Rico. Efter 60 spelade minuter så hade Sverige segrat med 46-10 efter att Nathalie Hagman gjort 19 mål och ökat på sitt målrekord i den svenska landslagströjan.

Under söndagen så spelade Sverige sin andra gruppspelsmatch i VM, där man ställdes mot ytterligare ett enkelt motstånd i form av Puerto Rico. Precis som förväntat så startade Sverige i ett högt tempo för att tidigt döda matchen. Nathalie Hagman hade också gjort hela tio mål efter drygt 15 spelade minuter och såg het ut.

Efter den första halvleken så hade Sverige ledningen med hela 26-5. Sverige kunde också spela samtliga sina spelare, för att få variera en del. Clara Lerby kom in och gjorde några fina minuter från sin vänstersex-position bland annat.

Den svenska segern skulle bli stor och under hela matchen så var det stor klasskillnad. Ett delmål i matchen var helt klart att Nathalie Hagman skulle tangera eller utöka sitt målrekord. Från EM 2018 så har Nathalie Hagman suttit inne på rekordet med 17 mål i en landskamp. Idag mot Puerto Rico så satte hon ett nytt rekord. Efter 60 spelade minuter så hade högersexan gjort hela 19 (!) mål och är därmed fortsatt herre på täppan i den blågula tröjan.

Hagmans målrekord blev matchens höjdpunkt, i övrigt så var det en match där Sverige var fullständigt överlägsna. Efter att Sverige vann den andra halvleken med 22-5 så kunde Sverige vinna totalen med 48-10.

Sverige har två raka segrar i gruppspelet och är därmed redan klara för Mellanrundan. Men på tisdag väntar match mot Nederländerna, för att avgöra vilka som går vidare till Mellanrundan som gruppsegrare. Matchen mot de regerande världsmästarna startar 20:30, på tisdag alltså.