Sveriges herrlandslag närmar sig de Olympiska Spelen i Tokyo nästa sommar efter att man vann den andra kvalmatchen mot Algeriet med stora siffror. Imorgon väntar Slovenien.

Efter det snöpligt oavgjorda resultatet mot Tyskland igår kväll var Sverige piskade till att vinna mot Algeriet i kvalet till OS 2021. Landslaget, som stod för en stor succé under VM i januari, stod upp för trycket och vann kvalmatchen med 36-25.

Sverige ledde med klara 19-10 i paus och höll ett betydligt högre tempo i matchen än Algeriet. Sedan i den andra halvleken fortsatte Sverige på det vinnande spåret och kunde till slut knyta ihop säcken ordentligt.

Noterbart från matchen är att Jim Gottfridsson och Andreas Palicka vilade stora delar av matchen, för att kunna vara fräscha inför Slovenien-matchen.

Rysare väntar

Imorgon söndag väntar Slovenien i en rak finalmatch om den sista OS-platsen. Efter att Tyskland vann mot Slovenien under dagen och Sverige vann mot Algeriet blev förutsättningarna klara.

Vinnaren i morgondagens match blir klara för OS. För Sverige räcker ett kryss för att avancera till de stora Olympiska Spelen i Tokyo 2021.