Damlandslaget ska spela VM på hemmaplan i december. Inför gruppspelet i Scandinavium (Göteborg) kommer Sverige ha sin VM-uppladdning i skånska Ystad.

I vinter väntar det allra första världsmästerskapet för damlandslag på svensk mark. Tillsammans med Norge och Danmark ska Sverige arrangera damernas handbolls-VM 2023. Sverige kommer att spela gruppspel och Huvudrunda i Göteborg och Scandinavium innan man spelar ett möjligt slutspel i danska Herning.

Inför världsmästerskapet kommer Sverige att samlas i Ystad, något som Handbollslandslaget meddelar på sin hemsida. Sverige kommer att spela landskamper mot Tyskland som VM-genrep där man spelar i Ystad den 24 november och sedan i Lund den 26 november innan det bär av till Göteborg.

– Vi har goda erfarenheter av Ystad och ser fram emot att samlas där inför VM. Vi vet att vi får bra förutsättningar i våra förberedelser och minns också den fantastiska inramningen där när vi mötte Serbien i EM-kvalet förra året. Den ser vi fram emot att få uppleva igen, säger förbundskapten Tomas Axnér till Handbollslandslagets hemsida.

Landskamper inför VM

24 november (Ystad)
Sverige – Tyskland

26 november (Lund)
Sverige – Tyskland