Sveriges drömmar om guld är förstörda. Frankrike vann semifinalrysaren med 29-27 och tar sig till OS-final. För svensk del väntar nu istället bronsmatch på söndag.

Under fredagsförmiddagen spelade Sverige en rafflande semifinal mot Frankrike, där just det franska laget fick stå som favoriter. Lagen möttes i gruppspelet där matchen slutade 28-28 och dagens match skulle bli något liknande.

Sverige började matchen på ett bra sätt och tog ledningen med tre bollar tidigt i matchen. Under den första kvarten var det just Sverige som hade övertaget och förde matchen framåt, trots att det svenska målvaktsspelet inte satt ordentligt.

Under den första halvlekens andra kvart så var det istället Frankrike som tog över matchen och visade varför de är ett fruktat lag i mästerskapssammanhang. Frankrike gjorde flera mål i rad och Sverige hade fortsatt svårt i försvarsspelet och målvaktsspelet vilket bäddade för en fransk ledning med 15-14 i halvtidspaus.

I den andra halvleken så började Sverige starkt och Johanna Bundsen fick göra några räddningar i inledningen av halvleken för att ta sig in i matchen. Efter en bra svensk period kom en sämre period där bland annat Sveriges nyckelspelare Linn Blohm drog på sig ett rött kort efter 9 minuter, på grund av tre utvisningar.

Det var en väldigt jämn tillställning i Japan, där båda lagen spelade ett bra försvarsspel i den andra halvleken och visade varför man är bland de fyra bästa lagen i turneringen. Med kvarten kvar stod det 21-21 och matchen var oavgjord.

Sedan följde ett franskt övertag och Sverige fick hela tiden jaga sig in i matchen genom att reducera. Frankrike var det bättre laget under matchens sista tio minuter och med fem minuter kvar så låg Sverige under med 24-27 och hoppet om final blev desto mindre.

Frankrike höll sin ledning i ett rejält grepp under resten av matchen och visade sig vara det starkare laget i den här matchen. Sverige förlorade till slut med 29-27 och får ingen garanterad OS-medalj.

I och med förlusten så får Sverige ställa sig in på att spela bronsmatch på söndag med matchstart 04:00 på morgonen. Där ställs man mot förloraren i semifinalen mellan det ryska OS-laget och Norge. Frankrike kommer att spela OS-final på söndag 08:00.