Till följd av covid-19 utbrottet som drabbat det svenska landslaget så var det ett helt nytt Sverige som ställdes på banan i returmötet jämfört med det första mötet mot Ukraina. Men Sverige hade från den första matchen en betryggande ledning efter vinsten med 28-14 och för att tappa VM-platsen behövde Sverige förlora med minst 15 mål. Men det nykomponerande landslaget som kallades in igår redde ut situationen och säkrade VM-biljetten. Matchen slutade med Ukrainsk seger med 26-22. Men med tanke på resultatet från den första matchen så går Sverige till VM med de totala siffrorna 50-40 över de två matcherna. 

Det var alltså ett helt nytt svensk landslag som spelade returmötet i Lund mot Ukraina jämfört med den första matchen. Ingen spelare eller ledare som var med i den första matchen fanns med i returmötet då alla är satta i karantän. Trots detta så skulle matchen genomföras som tänkt vilket fick svenska handbollsförbundet att med drygt 24 timmar kvar till avkast att tvingas kalla in helt nytt landslag som kunde ställas mot banan. Totalt kallades 14 spelare in varav 7 av dessa fick göra sin debut i det svenska landslaget, även vid sidlinjen coachades Sverige av ett nytt ansikte. Jesper Östlund fick uppdraget att leda Sverige i den här matchen i Tomas Axnérs frånvaro. Han är till vardags huvudtränare i Hallby men var med runt landslaget i OS-kvalet då han var med i ledarstaben.

Trots förutsättningarna med spelare som inte hunnit träna ihop sig eller är vana att spela med varandra så hade Sverige inga större problem att klara av uppgiften. För VM-platsen säkrades även vid förlust så länge den inte uppgick till mer än 15 mål. Men så nära var aldrig Ukraina, för även om spelet inte stämde klockrent för det svenska landslaget så släppte man inte iväg Ukraina så pass mycket. Det var dock Ukraina som gick till halvtidsvila i ledning med 14-9, men fortfarande med ett betryggande avstånd för att klara VM-platsen.

I andra halvlek så gjorde Ukraina ett litet ryck och gick upp i en ledning på med till 9-17, men istället för att det rann iväg ytterligare så studsade Sverige tillbaka och täppte igen så att Ukraina aldrig kom nära att vinna med de 15 mål som krävdes. När halva tiden av andra halvleken hade spelats så var resultatet 15-20 till Ukraina. Matchen slutade till sist 22-26 till Ukraina och Sverige är därmed klara för VM.

VM 2021 kommer att spelas i Spanien och startar 2 december.