Efter oavgjort mot Nederländerna igår så fick Sverige fem poäng i det preliminära gruppspelet. Nu väntar nästa gruppspel för landslaget, den så kallade Mellanrundan, med nytt motstånd.

Sverige fick tyvärr inte kröna insatsen mot Nederländerna med två poäng under gårdagen. Om Sverige hade lyckats vinna så hade man skapat sig ett bättre läge för att nå kvartsfinal i VM. Nu kommer Sverige hela tiden få jaga Norge och Nederländerna, som har bäst förutsättningar från Mellanrundans grupp att gå vidare.

Nederländerna har bättre målskillnad än Sverige och samma poäng. Det innebär att Sverige antingen är beroende av att Nederländerna förlorar mer än en match i Mellanrundan medan Sverige förlorar max en. Men Sverige har det såklart i egna händer. Vid tre raka segrar mot Kazakstan, Norge och Rumänien så är blågult kvartsfinalklart, men framför allt Norge blir naturligtvis en svår nöt att knäcka.

Nedan går vi igenom Sveriges grupp och spelschema. Poängen som står vid lagens sida är de poäng som de får med sig in i Mellanrundan. Poängen är utifrån de poäng man tagit mot länderna som tillhörde ens grupp i det inledande gruppspelet. Exempelvis så har Sverige tre poäng, efter seger mot Puerto Rico och oavgjort mot Nederländerna.

Sveriges grupp i Mellanrundan

  1. Norge, 4p
  2. Nederländerna, 3p
  3. Sverige, 3p
  4. Rumänien, 2p
  5. Kazakstan, 0p
  6. Puerto Rico, 0p

Spelschema Mellanrundan, grupp 2

9 december:
Nederländerna – Rumänien, 15:30
Norge – Puerto Rico, 18:00
Sverige – Kazakstan, 20:30

11 december:
Rumänien – Puerto Rico, 15:30
Kazakstan – Nederländerna, 18:00
Sverige – Norge, 20:30

13 december:
Puerto Rico – Kazakstan, 15:30
Sverige – Rumänien, 18:00
Norge – Nederländerna, 20:30