Herrlandslaget ska möta Spanien i Linköping och Jaén i mars månad. Se truppen som Glenn Solberg tagit ut till turneringen, en trupp med några nya ansikten.

I mars månad blir det än en gång handboll på svensk mark i absoluta toppnivå när Sverige tar emot Spanien i Saab Arena (Linköping) den 8 mars. Landskampen är en del av EHF Euro Cup, där Sverige hittills inkasserat två segrar mot Tyskland och Danmark hösten. Efter mötet i Linköping vänder lagen till spanska Jaén för en retur den 12 mars.

Under tisdagen tog förbundskapten Glenn Solberg ut den första truppen sedan VM i januari månad. I truppen finns inte Andreas Palicka med exempelvis men både Mikael Appelgren och Tobias Thulin finns med i truppen. Jim Gottfridsson är som bekant skadad och inte med i truppen. Bland några positioner har Glenn Solberg valt att testa några spännande spelare.

Stortalangen Elliot Stenmalm gör Eric Johansson sällskap på vänsternio, när Jonathan Carlsbogård tar klivet in som en av två mittnior. På högersex kommer Isak Persson, Sebastian Karlsson och Hampus Olsson in. Niclas Ekberg och Daniel Pettersson har drabbats av mindre skador sedan VM och är ej uttagningsbara.

En nyhet som Handbollslandslaget släppte i samband med truppsläppet var att den mångårige landslagsmannen Fredric Pettersson har valt att sluta i landslaget, efter 103 landskamper på kontot. Det öppnade åtminstone dörren för unge Felix Möller till denna samling, Möller som har varit med vid flera tillfällen tidigare.

Lucas Pellas och Albin Lagergren lämnade sena återbud och ersattes av Jonathan Svensson (debutant) och Andreas Lang (en landskamp under bältet). Svensson ersattes i sin tur av Gustav Davidsson i ett senare skede.

Spelschemat

8 mars:
Sverige – Spanien (Linköping)
19:10

12 mars:
Spanien – Sverige (Jaén)
18:00

Sveriges trupp till EHF Euro Cup

Målvakter

20. Mikael Appelgren, Rhein-Neckar Löwen
30. Tobias Thulin, GOG

Vänstersexor

15. Hampus Wanne, Barcelona
4. Emil Mellegård, HSG Wetzlar

Mittsexor

5. Max Darj, Füchse Berlin
6. Felix Möller, IK Sävehof
32. Oscar Bergendahl, SC Magdeburg

Högersexor

2. Isak Persson, Bergischer HC
37. Sebastian Karlsson, IK Sävehof
67. Hampus Olsson, HC Erlangen

Vänsternior

42. Eric Johansson, THW Kiel
14. Elliot Stenmalm, Vive Kielce
48. Gustav Davidsson, Hammarby IF*

Mittnior

19. Felix Claar, Ålborg
2. Jonathan Carlsbogård, Barcelona

Högernior

72. Andreas Lang, Sönderjyske*
26. Linus Persson, Nantes

Utvecklingsspelare:
MV: Oscar Sävinger, IK Sävehof
H9: Kasper Palmar, Ystads IF

*Ersätter Jonathan Svensson, Lucas Pellas och Albin Lagergren.