I maj samlas Sveriges herrlandslag i handboll i Norge för en inofficiell landskamp med USA. Sedan vänder man till Sverige och Växjö för stormöte med Tyskland. Se truppen och spelschemat nedan.

Under tisdagen presenterade Glenn Solberg den svenska truppen till landskamperna i maj månad, vilket blir Blågults sista samling innan OS i Paris i sommar. Norrmannen får ta hem sitt landslag till fina vyer i hemlandet där Sverige samlas för ett läger i Norge i maj, där det blir lite team building med olika häftiga aktiviteter i en fin miljö. Sedan väntar en inofficiell landskamp mot USA på norsk mark innan Tyskland väntar i Vida Arena (Växjö) den 12 maj.

Truppen till landskamperna presenterades vid lunchtid där Solberg går på rutin, erfarenhet och kontinuitet. Sverige spelar dubbla landskamper i Eskilstuna i sommar, mot Egypten, för att förbereda sig inför OS.

Andreas Palicka är skadad och är inte tillgänglig för truppen meddelar Glenn Solberg. Istället får Oscar Sävinger (Sävehof) chansen att visa upp sig igen, tillsammans med klubbkollegan Simon Möller bland annat.

Spelschema

Sverige samlas i Norge den 6 maj, spelar landskamp den 8 maj, reser till Växjö den 10 maj och spelar landskamp där den 12 maj.

8 maj: (Volda, Norge)
Sverige – USA

12 maj: (Växjö)
Sverige – Tyskland
14:30

Truppen

Målvakter:

Oscar Sävinger, IK Sävehof
16. Tobias Thulin, GOG
30. Simon Möller, IK Sävehof

Vänstersexor:

15. Hampus Wanne, Barcelona
22. Lucas Pellas, Montpellier

Mittsexor:

5. Max Darj, Füchse Berlin
32. Oscar Bergendahl, SC Magdeburg
35. Andreas Nilsson, Telekom Veszprem

Högersexor:

11. Daniel Pettersson, SC Magdeburg
34. Sebastian Karlsson, Montpellier

Vänsternior:

2. Jonathan Carlsbogård, Barcelona
42. Eric Johansson, THW Kiel
49. Karl Wallinius, THW Kiel

Mittnior:

19. Felix Claar, SC Magdeburg
24. Jim Gottfridsson, Flensburg-Handewitt
28. Jonathan Edvardsson, Hannover-Burgdorf

Högernior:

23. Albin Lagergren, SC Magdeburg
33. Lukas Sandell, Telekom Veszprem