För mindre än en vecka sedan säkrade de svenska damlandslaget biljetten till OS i sommar. Nu väntar nästa utmaning för landslaget när man ska möta Ukraina i ett dubbelmöte om en VM plats till VM 2021. Matcherna spelas 16 eller 17 april på bortaplan med returmöte i Lund den 20 eller 21 april. Idag tog förbundskaptenen Tomas Axnér ut den trupp som ska spela dubbelmötet mot Ukraina. 

Det är mycket som händer för det svenska damlandslaget den kommande tiden, man blev precis klara för OS i sommar. Idag lottades även EM-kvalet till EM 2022 där man kommer ställas mot Island, Serbien och Turkiet. Men först ska man spela ett dubbelmöte mot Ukraina i april om en VM plats till VM som spelas i december.

Sveriges trupp till VM-kval playoff mötet mot Ukraina består av samma spelare som var uttagna till OS-kvalet som spelades för några dagar sedan. Med undantaget att då bestod truppen av 18 spelare och nu är det 17 spelare som kommer att spela VM-kvalet. Det gör att Hanna Blomstrand inte finns med i den här truppen som Axnér har tagit ut.

Svenska VM-kvaltruppen

Målvakter

Johanna Bundsen
Jessica Ryd
Evelina Eriksson

Utespelare

Emma Rask
Elin Hansson
Linn Blom
Anna Lagerquist
Emma Fernis
Matilda Lundström
Jamina Roberts
Johanna Westberg
Kristin Thorleifsdóttir
Carin Strömberg
Melissa Petrén
Jenny Carlson
Nina Dano
Emma Lindqvist

Tomas Axnér har även tagit ut två extraspelare i form av Isabelle Andersson och Vilma Matthijs Holmberg som kommer att vara med och träna med landslaget under dagarna de befinner sig i Lund.