Sveriges Television gör en handbollssatsning. Under de kommande tre åren sänder SVT alla kvalmatcher för handbollslandslagen samt träningslandskamper på hemmaplan.

Under torsdagen spelar damlandslaget en EM-kvalmatch mot Färöarna hemma i Uppsala, en match som sänds på Sveriges Television. Nästa kvalmatch för Sverige spelas mot Luxemburg borta på söndag, en match som sänds på TV6 och Viaplay. Men efter det blir det SVT för fulla muggar, åtminstone på hemmaplan.

Sveriges Television och Handbollslandslaget har nämligen ingått i ett avtal där SVT får sända alla handbollslandskamper (exklusive mästerskap) under de kommande tre åren. Detta gäller då landskamper på hemmaplan.

– Intresset kring handbollslandslaget har ökat de senaste åren i takt med starka svenska framgångar på både dam- och herrsidan och vi är glada att fortsatt kunna erbjuda våra tittare handboll på hög nivå, säger Marcus Törngren evenemangschef på SVT till SVT:s pressmeddelande.

Avtalet sträcker sig till sommaren 2026 och gäller alltså alla hemmalandskamper framöver.

– Vi har haft ett mycket bra partnerskap med SVT de senaste åren och ser fram emot att fortsätta utveckla våra handbollssändningar till alla Sveriges idrottsintresserade de kommande åren säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget, till pressmeddelandet.

KOMMANDE SÄNDNINGAR I SVT
12 oktober: Sverige–Färöarna, EM-kval, damer (Uppsala)
2 november: Sverige–Ukraina, herrar (Eskilstuna)
24 november. Sverige–Tyskland, damer (Ystad)
26 november. Sverige–Tyskland, damer (Lund)
5 januari: Sverige– Japan, herrar (Jönköping)
7 januari: Sverige–Japan, herrar (Ängelholm)