Målvaktstränaren Thomas Forsberg blir kvar i det svenska Handbollförbundet. Forsberg fortsätter som målvaktstränare till damlandslaget till 2026 och fortsätter även med andra uppdrag.

Det svenska damlandslaget får behålla sin målvaktstränare fram till sommaren 2026. Precis som förbundskapten Tomas Axnér och assisterande tränaren Johanna Wiberg har nu Handbollslandslaget förlängt kontraktet med målvaktstränare Thomas Forsberg.

– Thomas har gjort ett fantastiskt jobb under många år och är en viktig del i utvecklingen av svensk handboll, både i rollen som målvaktstränare för damlaget och i rollen som strategiskt ansvarig för utvecklingen av målvakter och instruktörer. Det är viktigt att vi har en kontinuitet och långsiktighet i det arbete vi tror på och därför känns det bra att Thomas vill fortsätta med båda uppdragen de kommande åren, säger landslagschef Hanna Fogelström till Handbollslandslagets hemsida.

Thomas Forsberg fortsätter både som målvaktstränare och som ansvarig för utvecklingen av målvakter och instruktörer i svensk handboll, där han blir kvar i förbundet till 2028 för att jobba med den utvecklingsdelen.

– Vi har en tradition av målvakter i världsklass inom svensk handboll och har i dag också väldigt många duktiga instruktörer som jobbar såväl internationellt som nationellt. Det är roligt och lärorikt att jobba långsiktigt för att vi även i framtiden ska kunna hänga med men också utveckla målvaktsspelet, säger huvudpersonen själv till förbundets hemsida och fortsätter:

– Jag tycker väldigt mycket om att jobba med Tomas Axnér och Johanna Wiberg, liksom resten av ledningen runt landslaget och de målvakter vi har där. Jag tycker att vi hela tiden tar steg, såväl med laget som med målvaktsspelet mer specifikt. Nu siktar vi mot OS och EM senare i år och vi har ännu fler mästerskap framöver där vi vill vara med och slåss i toppen.