Charité Mumbongo kallas in till damlandslagets landskamper mot Frankrike. Detta efter att Kristin Thorleifsdottir lämnat återbud på grund av en fotskada.

I helgen spelar Sverige två landskamper mot OS-mästarna Frankrike på bortaplan. På fredag spelas första matchen i Strasbourg innan man möts igen på söndag. Damlandslaget ska samla en stor trupp i Frankrike, en trupp som det nu blir förändringar i. Under måndagen meddelar Handbollslandslaget i ett pressmeddelande att Kristin Thorleifsdottir tvingas utgå på grund av en fotskada. In kommer istället den spännande vänsternian Charité Mumbongo som har en landskamp på kontot sedan tidigare.

– Charité har verkligen acklimatiserat sig i Viborg efter jul och är inne i en fin vårsäsong. Hon har också starka defensiva egenskaper som vi behöver nu när Kristin tvingats lämna återbud, säger förbundskaptenen Tomas Axnér till Handbollslandslagets hemsida.

Charité Mumbongo kommer kampera ihop med Jamina Roberts, Tyra Axnér och Frida Rosell på vänsternio-positionen. Se damlandslagets trupp mot Frankrike här.