Tjeckien besegrade Spanien med 30-22. Nu hänger man på i toppen av Grupp 4 och rör till det i gruppen i jakten på kvartsfinal.

Tjeckien har klivit upp som en ”dark horse” på damsidan de senaste åren. Nu har man fortsatt på den spännande vägen genom att slå Spanien med 30-22 i Huvudrundans Grupp 4. I och med detta ligger Tjeckien på sex poäng i gruppen med en match kvar att spela, tillsammans med Spanien och Nederländerna. De sistnämnda ska dock möta Ukraina ikväll och förväntas ta med sig poäng från den matchen.

I sista omgången av Grupp 4 möter Tjeckien ett tufft Brasilien, som i sin tur har fyra poäng i gruppen men ändå fortsatt chansen på kvartsfinal. Vid brasiliansk seger mot Tjeckien och sedan nederländsk seger mot Spanien i sista omgången, ja då har Grupp 4 ett härligt räknande mellan Brasilien, Tjeckien och Spanien på sex poäng i sådana fall. Detta om vi förväntar oss att Nederländerna vinner mot Ukraina ikväll.

Rörigt blir det alldeles oavsett i Grupp 4. För att räkna tabellen mellan två lag eller fler som har lika många poäng går man först på inbördes möten. Skulle tre lag (eller fler) vara inblandade och där lagen vunnit mot varandra så kommer sedan inbördes målskillnad, inbördes gjorda mål och till sist den totala målskillnaden att avgöra.