Damlandslagets förbundskapten Tomas Axnér har förlängt sitt avtal med Handbollslandslaget. Axnér stannar till sommaren 2026 och förlänger därmed sitt avtal med två år.

Det är rättvist att säga att Sveriges damlandslag i handboll har fått sig ett lyft de senaste åren. En av anledningarna till detta är fler spelare i topplag och toppligor, en annan anledning är förbundskaptenen. Sedan 2020 har Tomas Axnér tillsammans med Johanna Wiberg hållit i trådarna gällande damlandslaget. Tomas Axnér hade avtal till och med OS 2024 i Paris, men nu står det klart att han redan nu förlänger sitt kontrakt med Handbollslandslaget till sommaren 2026.

– Vi är oerhört nöjda med det arbete Tomas har gjort under de första tre åren som förbundskapten och det har funnits ett ömsesidigt intresse att förlänga kontraktet. Att säkra upp kontinuitet för såväl damlandslaget som utveckling underifrån känns väldigt bra, säger landslagschefen Hanna Fogelström till Handbollslandslagets hemsida.

Huvudpersonen själv är nöjd över att kunna förlänga med ytterligare två år och på så sätt vara med och utveckla landslaget framöver.

– Jag är glad över att jag och förbundet tillsammans har kommit överens om en förlängning av mitt uppdrag som förbundskapten. Målet är förstås att vi ska kvala in till alla dessa mästerskap, men också att vi ska ta ytterligare kliv med målbilden att etablera svensk damhandboll i världstoppen. Det känns väldigt inspirerande att få möjligheten att även framöver fortsätta det arbete som vi har gjort de tre senaste åren, säger Tomas Axnér till förbundets hemsida.

Tomas Axnér förde Sverige till en historisk fjärdeplats under OS 2021 i Tokyo. Han har även varit med och tagit landslaget till två femteplatser på VM och EM senaste åren. Under återstoden av hans kontrakt (till 2026) väntar ytterligare fyra mästerskap vid svenskt avancemang, där det blågula landslaget ska ta ytterligare ett steg.