Brasilien, Chile och Argentina är klara för VM 2025. Detta efter att det Syd- och centralamerikanska mästerskapet avgjorts i Argentina.

I januari och februari 2025 spelas handbolls-VM för herrar i Kroatien, Norge och Danmark. Dit har nu tre sydamerikanska länder tagit sig. Efter de syd- och centralamerikanska mästerskapen 2024 har Brasilien, Argentina och Chile blivit klara för VM 2025. Detta efter att Brasilien tog sin andra titel i turneringen för att säkra VM-platsen efter att man gick obesegrade i mästerskapet. Brasilien vann alla sina fem matcher i det gruppspel som spelades och blev klara mästare före Argentina och Chile som i sin tur också avancerar.

Inga slutspelsmatcher spelades i mästerskapet. Ingen OS-plats till OS 2024 säkrades heller, detta då Argentina sedan tidigare är klart för OS i Paris efter sin seger i de panamerikanska mästerskapen 2023.

Sedan tidigare är värdnationerna Norge, Danmark och Kroatien klara för världsmästerskapet för herrar 2025. Detta tillsammans med Frankrike, USA, Japan, Qatar och Kuwait (ytterligare en asiatisk nation blir klar i dagarna).

Så slutade de Syd- och Centralamerikanska mästerskapen

  1. Brasilien, 10p (guld)
  2. Argentina, 7p (silver)
  3. Chile, 7p (brons)
  4. Paraguay, 4p
  5. Uruguay, 2p
  6. Costa Rica, 0p