Under helgen avrundades det Syd- och Centralamerikanska mästerskapet i handboll, som även fungerade som regionens kvalificering till vinterns världsmästerskap i Spanien. Därmed än nu samtliga 32 lag klara till damernas handbolls VM 2021.

Turneringen som hölls i Paraguay gästades av de sex nationerna Argentina, Bolivia, Brasilien, Chile, Uruguay samt värdnationen själv. Från början skulle även Nicaragua ha deltagit, men på grund av att laget inte kunde få ihop ett lag fick Chile ta deras plats. Här möttes alla lag inom en endaste rak serie, där Brasilien och Argentina möttes i den direkt avgörande matchen i sista omgången. Lagen var redan inför detta möte garanterade en medalj samt klara för VM-spel, men mästartiteln skulle ändock delas ut.

Det blev dock inget snack om saken, utan Brasilien kunde vinna matchen med siffrorna 31-22 efter en ledning med nio mål vid paus. Laget fick med sig maximal poäng i alla matcher, där segern mot Bolivia tilldelades efter att matchen fick brytas då flera spelare i motståndarnas lag var för sjuka för spel. Även mot andra motståndare var Bolivia svaga och förlorade bland annat med 57-2 mot Argentina och 71-9 mot Paraguay.

Det sista laget som ärades med en biljett till Spanien var Paraguay som med fem poäng kunde knipa tredjeplatsen. Detta innebär att grupperna till VM i december nu är kompletta och kommer se ut på följande vis:

Grupp A: Frankrike, Montenegro, Angola och Slovenien
Grupp B: Ryssland, Serbien, Kamerun och Polen
Grupp C: Norge, Rumänien, Iran och Kazakstan
Grupp D: Nederländerna, Sverige, Puerto Rico och Uzbekistan
Grupp E: Tyskland, Ungern, Tjeckien och Slovakien
Grupp F: Danmark, Sydkorea, Tunisien och Kongo
Grupp G: Kroatien, Japan, Brasilien och Paraguay
Grupp H: Spanien, Österrike, Argentina och Kina