Den 6-8 oktober samlas ligalandslaget i Eskilstuna för att parallellt med EM-kvaltruppen befinna sig i Södermanland. Till dess har Tomas Axnér och Johanna Wiberg tagit ut den trupp som ska samlas.

I början av oktober så kommer Sveriges damlandslag att samlas i Eskilstuna för att spela EM-kval mot först Island på hemmaplan och sedermera Turkiet på bortaplan.

Parallellt med EM-kvallägret i Eskilstuna så kommer även ligalandslaget att träna. Ligalandslaget är en kombination av spelare från SHE och andra europeiska ligor, för de spelare som landslagsledningen vill se mer av i en landslagsmiljö. Till denna samling så kommer ligalandslaget att endast träna men i förlängningen så kommer det också att spelas matcher.

Förbundskaptenen för U19, Jesper Östlund, är den som kommer att ratta ligalandslaget. Den rollen tillträdde han bara här om veckan, så truppen för ligalandslaget som är uttagen till samlingen i Eskilstuna 6-8 oktober är uttagen av förbundskaptenen för landslaget Tomas Axnér tillsammans med assisterande förbundskapten Johanna Wiberg.

Ligalandslagets trupp

Målvakter:

Sofie Börjesson, Sävehof
Nora Persson, Århus

Vänstersexor:

Linn Hansson, BK Heid
Victoria Larsson, H65 Höör

Högersexor:

Evelina Källhage, Önnereds HK
Ida Gullberg, H65 Höör

Mittsexor:

Thea Blomst, Sävehof
Olivia Löfqvist, Lugi

Vänsternior:

Tyra Axnér, Herning-Ikast
Charité Mumbongo, Fleury-Loriet
Linnea Pettersson, HSG Blomberg-Lippe

Högernior:

Elinore Johansson, Storhamar
Malin Sandberg, H65 Höör

Mittnior:

Thea Stankiewicz, Århus
Elma Örtemark, Skövde