Sveriges herrar förlorade den fjärde gruppspelsmatchen mot Egypten. Slutsiffrorna blev 27-22 till egyptierna efter att Karim Hendawy storspelade i motståndarmålet. 

Under fredagsmorgonen ställdes Sverige mot Egypten i OS-gruppspelets fjärde match. Matchen sågs på förhand som den tuffaste för Sverige hittills i turneringen, vilket skulle visa sig. Senast lagen möttes var i VM i vintras då Sverige besegrade Egypten med ett måls marginal på egyptiernas hemmaplan.

Den här gången så blev den första halvleken ingen lyckad sådan för Sverige. Under stora delar av halvleken så hade Sverige svårt att hantera Egyptens stora skyttar, samtidigt som man i sitt egna anfallsspel dock skapade en del chanser. Men när Sverige skapade stora farligheter så var Egyptens målvakt Karim Hendawy där och räddade det mesta. Målvakten växte ut till en jätte för sitt Egypten under den första halvleken och hjälpte sitt lag till att skaffa sig en ledning med 13-9 in till pausvilan.

I den andra halvleken så fortsatte Egypten på samma sätt och frustrerade Sverige. Det svenska laget slarvade en aning i anfallsspelet, och drog på sig relativt många tekniska fel och bolltapp. Med kvarten kvar av matchen så skapade sig Egypten en femmålsledning, vilket gjorde det tufft för Sverige. Resten av matchen blev ett försök för Sverige att komma ikapp den egyptiska ledningen. Men Egypten visade stor styrka i försvarsspelet och ett kreativt anfallsspel och knep till slut segern till 27-22. Ett glädjeämne i det svenska laget var Lucas Pellas, som visade god form i matchen efter ett par tunga insatser målmässigt för Sverige tidigare i turneringen.

Sverige är sedan tidigare klart för kvartsfinal och ställs nu i nästa match mot Danmark, vilket blir den sista i gruppspelet. Sedan avgörs vilken placering Sverige får i gruppen och vilka man får möta i kvartsfinal. Matchen mot Danmark spelas på söndagen den 1 augusti med matchstart 14:30.