Montenegros Marta Batinovic missar mötet med Sverige. Stjärnmålvaktens skada mot Kroatiens stoppar henne från mer spel i mästerskapet.

I torsdags åkte Montenegro och Marta Batinovic på en tung smäll mot Kroatien. Efter att målvakten skadade knäet i första halvlek så skrek hon av smärta så det dånade i Scandinavium. Det var då inte många som trodde att hon skulle komma till spel något mer i turneringen. Och så kommer det bli. Det meddelar Montenegros förbund på sin hemsida. Förbundskaptenen Bojana Popovic (bilden) kallar nu in Anastasija Babovic till VM-truppen.

Tappet för Montenegro kommer olämpligt då Marta Batinovic var gruppspelets kanske bästa målvakt med flest räddningar och en räddningsprocent på 55 procent. Nu när Montenegro ska befästa sin plats i toppen av Grupp 1 i Sverige så tappar man stjärnmålvakten. Sedan tidigare finns dock redan Marina Rajcic samt att den erfarne Babovic kallas in.

I och med skadan så missar Marta Batinovic mötet med Sverige på måndag (11 december) i avslutningen av Huvudrundan men också resten av mästerskapet.