Tyskland ska spela placeringsmatch om femteplaceringen i VM på söndag. Detta efter seger mot Tjeckien i den första placeringsmatchen under fredagen. Matchen slutade 32-26 till Tyskland.

I onsdags tog sig Sverige vidare till VM-semifinal efter sjumålssegern mot Tyskland (27-20). Därför fick Tyskland, precis som fredagens motståndare Tjeckien, sikta in sig på att nå bästa möjliga placering i mästerskapet bakom topp fyra. Tyskland och Tjeckien möttes därmed under fredagsförmiddagen för att avgöra vilka som skulle spela placeringsmatch om femtepriset på söndag och vilka som får spela om plats 7-8.

Tyskland tog tag i grejerna direkt och gick upp till en tidig sexmålsledning innan Tjeckiens norske förbundskapten Bent Dahl tog timeout. Tjeckien ryckte upp sig i första halvlek och var starka innan man dock fick se sig själva gå in till halvtidsvilan med ett tvåmålsunderläge.

Till andra halvlek var det dock Tyskland som kom ut starkast igen och Tjeckien stod mot repen. Markus Gaugisch landslag, med Alina Grijseels, Xenia Smits och Emily Bölk som toppspelare, gick sedan ifrån Tjeckien och vann till slut med 32-26.

Detta innebär att Tyskland möter Montenegro eller Nederländerna (avgörs i eftermiddag) på söndag i en match om placering 5-6 i damernas handbolls-VM 2023. Tjeckien får å sin sida möta förlorarna i ovanstående match, i kampen om sjundeplatsen i turneringen. Även den matchen spelas på söndag.