Ungern plockade en viktig seger i Mellanrundan mot Brasilien. Ungrarna vann med 28-25 och har fortsatt möjligheten att nå kvartsfinal.

Under fredagskvällen ställdes Ungern och Brasilien mot varandra i Sveriges grupp: Grupp 2 i Mellanrundan. Ett viktigt möte för båda lagen för att bibehålla möjligheten till kvartsfinalspel i VM.

Ungern startade allra bäst i matchen och tog kommandot tidigt. Ungrarna visade stor klass när man ledde med 7-3 efter tio spelade minuter. Veteranen Roland Mikler i det ungerska målet stod upp bra och lät Ungern behålla sin fyramålsledning en längre tid, till och med när Brasilien spelade med en eller två spelare mer.

Den andra halvan skulle bli betydligt jämnare dock, där Brasiliens Hugo Monta da Silva visade vägen för sitt land med fyra mål från nio meter. Monta da Silva och målvakten Leonardo Tercariol gjorde så att Brasilien kvitterade till 13-13 efter 28 minuter, efter en fin upphämtning. Efter ett mål vardera i slutminuterna gick lagen in till halvtid med oavgjort (14-14).

Brasilien tog ledningen för första gången i matchen i andra halvlek innan Ungern kvitterade snabbt och sedan återtog densamma. Efter tio minuter i andra halvlek ledde Ungern med tre bollar till 21-18. Istället för att Ungern skulle sticka iväg så knappade Brasilien in igen på den ungerska ledningen. Den sista delen av andra halvlek blev därmed rafflande. Brasilien hade dock väldigt svårt att kvittera, trots att man hade ett flertalet farliga lägen.

Med två minuter kvar ledde Ungern med två bollar till 26-24. Ungern utökade sedan med ett mål och säkrade segern. Segersiffrorna för Ungern skrevs till slut till 28-25 för Ungern som i och med detta håller kvar hoppet om en plats i kvartsfinalerna. I sista omgången väntar Kap Verde för Ungern.