Under veckan som passerat har herrarnas Nordamerikanska mästerskap avgjorts i Mexiko, där USA kröntes till mästare för första gången. Laget är därmed klara för spel under världsmästerskapet i januari.

Laget gick genom turneringen, där även Grönland, Mexiko och Cuba medverkade, med tre raka segrar. USA var redan efter två kamper klara för den stora finalen och efter den sista matchomgången stod det klart att deras motståndare där skulle bli Grönland, laget som vann den första upplaga av turneringen för åtta år sedan.

Det var USA som snabbt tog greppet om finalen, där Grönland endast höll ledningen vid ett kort tillfälle i den första halvleken. Dock skulle det dröja till slutet av matchen innan det blev en riktigt stor målskillnad, som slutade med sju bollar upp för USA.

Slutresultatet skrevs till 33-26 och laget är därmed klara för sitt sjunde världsmästerskap. Laget skulle ursprungligen deltagit vid VM i Egypten för två år sedan, men laget fick dra sig ur då ett stort antal spelare blivit smittade med COVID-19. Senast vi såg laget i VM var 2001 och då tog äventyret slut i gruppspelet.