Den 29 november till 17 december spelas handbolls-VM för damlandslag i Sverige, Norge och Danmark. Nu har Viaplay presenterat sitt team till mästerskapet. Nedan listar vi Viaplays experter och kommentatorer till VM i vinter.

För andra gången inom loppet av ett år ska Sverige, och Göteborg och Helsingborg i synnerhet, anordna ett mästerskap tillsammans med Danmark och Norge. När damernas VM kastas igång den 29 november väntar en dryg månad med världsklasshandboll i Skandinavien där Sverige spelar gruppspel och Huvudrunda i Göteborg innan man förhoppningsvis tar sig an ett slutspel i danska Herning.

De som sänder mästerskapet på svensk mark är i vanlig ordning Viaplay. Tillsammans med TV6 och TV10 kommer streamingtjänsten Viaplay vara plattformen för alla matcher i VM 2023. Främst till de svenska matcherna och matchdagarna kommer Viaplay ha studiosändningar men även till slutspelet i Herning. I Göteborg kommer Suzanne Sjögren styra sändningarna med trygg hand och vid sin sida har hon, precis som vi vant oss vid, de tidigare landslagsspelarna Martin Frändesjö och Johanna Ahlm.

Som reporter är Claes Andersson stationerad i Scandinavium för rapporter och intervjuer från innerplan och från övriga delar av arenan där han även kan få med sig en expert till detta mästerskap. På plats i Göteborg är även den, numera, självklara kommentatorsduon i Anders Bjuhr och den mångårige experten Claes Hellgren. Men Viaplay kommer att rulla på experter där nyss nämnde Hellgren kommer att kunna vara i studion medan Frändesjö och Ahlm också agerar expertkommentatorer tillsammans med Ander Bjuhr.

Det är sex stycken ur Viaplays team som stationeras i Göteborg till att börja med, samma team följer sedan med till Danmark och Herning för slutspelet i VM, förhoppningsvis tillsammans med det blågula landslaget. Men även på hemmaplan i Stockholm kommer Viaplay Group att ha kommentatorer för att fylla övriga VM-matcher där Robert Tennisberg, Albin Falk Hansson och Tobias Dahlberg kommenterar många matcher under mästerskapet, detta ibland tillsammans med den tidigare förbundskaptenen för herrlandslaget: Kristjan Andrésson.

Noterbart är att profiler som Ola Lindgren och Isabella Gulldén, som båda i viss mån haft roller hos Viaplay, inte är med under mästerskapet. Viaplay sänder alla matcher i handbolls-VM 2023 och 37 av dessa matcher sänds linjärt där fler och fler matcher sänds på TV6 desto längre mästerskapet lider. I gruppspel och Huvudrundan används även Viasat Sport Extra och TV10 som tv-kanaler för utvalda matcher.

Viaplay sänder alla fyra premiärmatcher den 29 november och kommer att ha kommentatorsduon Johanna Ahlm och Anders Bjuhr som kommentatorer vid Norge mot Grönland under premiärkvällen.

Viaplays trupp

Programledare:
Suzanne Sjögren

Experter:
Martin Frändesjö
Johanna Ahlm
Claes Hellgren
Kristjan Andrésson (ej på plats)

Reporter:
Claes Andersson

Kommentatorer:
Anders Bjuhr
Robert Tennisberg (ej på plats)
Albin Falk Hansson (ej på plats)
Tobias Dahlberg (ej på plats)