Montenegro tog två nya poäng i handbolls-VM. Efter seger med 29-21 mot Senegal har Montenegro ett bra utgångsläge inför sista matchen mot Sverige.

Under lördagseftermiddagen kastade Montenegro och Senegal igång den andra dagen för huvudrundans Grupp 1 i Göteborg. Länderna startade en dag i Scandinavium med tre matcher där Sverige avslutar mot Ungern ikväll.

Montenegro, som förlorade huvudrundan-premiären mot Kroatien, tog två viktiga poäng i jakten på kvartsfinal. Senegal höll något jämnt under matchen men Montenegro var snäppet vassare och vann till slut med 29-21.

I och med segern är Montenegro nu tvåa bakom Sverige med sex poäng. Bakom jagar Ungern, ett ungerskt lag som möter Sverige ikväll. Skulle inte Ungern vinna mot Sverige så har Montenegro ett mycket bra läge för kvartsfinal. Montenegro möter dock Sverige i sista rundan på måndag medan Ungern och Kroatien (oavsett dagens resultat) kommer att tävla om två mycket viktiga poäng.

Montenegro har fördel i inbördes möten mot Ungern om det skulle stå mellan de två länderna i jakten på en av två kvartsfinalplatser. Parallellt som Montenegros seger mot Senegal så vann Rumänien mot Japan i Grupp 3 med 32-28 och kliver upp på tredjeplats bakom Danmark och Tyskland i gruppen.